Spring til indhold

Lad en anlægsgartner stå for dit haveprojekt

Det er meget individuelt hvor meget tid, som vi ønsker at bruge i haven, og derfor kan du med rette kontakte en anlægsgartner, som kan stå for dit haveprojekt. Uanset om du er ny husejer, eller blot ønsker en ændring i haven, er en haveplan en god ide. På den måde kan du minimere havearbejdet en gang for alle, så din have passer til dig. 

I denne artikel bliver du klogere på, hvordan du minimerer havearbejdet, enten ved at lade en anlægsgartner hjælpe dig eller med egen hånd. Hos Novaindex virksomhedsoversigt finder du mere en 4800 anlægsgartnere og gartnere i Danmark. Kontakt 2-3 af dem og indhente tilbud, for der kan være stor forskel fra den ene anlægsgartner til den anden.

Haveplan til den dovne 

Mange sætter lighedstegn mellem en haveplan og en haveentusiast, der bruger mange vågne timer i boligens udeområder. Det er dog slet ikke sådan skruet sammen, fordi en haveplan kan også medvirke til langt mindre havearbejde, fordi du træffer de rigtige valg. 

Ønsker du at minimere havearbejdet uden, at du går på kompromis med havens udseende, så er der få enkelte tiltag, som du med fordel kan gøre. Et kort udpluk er følgende:

  • Mindre græsplæne
   Græs skal slås relativ ofte, hvis de skal være indenfor en vis højde. Derfor kan du gøre klogt i at lægge fliser i store dele af haven.
  • Få blomster
   Det giver god mening, at dine timer i haven afhænger af hvor rig, haven er på blomster og planter. Du kan med fordel holde dine valg enkle, når du blot vælger to typer af blomster, så du kan klare en stor del af arbejdet hurtigt. Blomster er forskellige i behov for pleje, så vælg de simple typer. Find flotte og billige blomster hos en af disse 1.400 blomsterbutikker.
  • Få planter, træer og buske

Vælger du at plante buske, træer og diverse planter, vil disse fylde og få haven til at se mere frodig ud. Der findes alverdens planter og buske, som stort set kan passe sig selv, og som er stedsegrønne. Besøg en af de lokale planteskoler og gartnerier i nærheden af dig og køb planter og buske.

 • Dine ønsker
  En have kan komme med mange forskellige funktioner, derfor skal du overveje, hvad du skal bruge den til. Den kan både være æstetisk flot til husets design, funktionel og børnevenlig eller en bidragsyder med grøntsager til køkkenet.
 • God undskyldning for dovenskab 

Et relativt nyt ord, som vi mennesker er blevet bekendt med, er biodiversitet. Vi benytter i dag vores grønne arealer til fulde, og det har konsekvenser for klodens rige dyreliv. Derfor opfordres vi mennesker til at holde haven vildt, så dyrene får bedre levevilkår. På den måde kan din dovenskab komme dyrene til gode, hvilket i sandhed må siges at være en win-win. 

Du er langt fra den eneste, der ikke ønsker at bruge flere timer om ugen i haven. Det kan både skyldes allergi eller andre prioriteringer. Derfor kan du gøre klogt i at foretage nogle ændringer, så du ikke skal gå rundt med dårlig samvittighed over manglende pleje i haven (læs artikel).