Spring til indhold

Datacentre skal sikres

  • af
Network Servers on an Enclosure

Du ved godt, hvad et datacenter er, ikke? Nå, ikke? Ja, det overrasker mig, fordi du arbejder jo i en virksomhed, der har sit eget datacenter nede i bygningens kælder. Vidste du det? Ok, du var godt klar over, at alle de der IT-nørder render rundt i kælderen og tjekker alt hele tiden. Du ved dog ikke rigtigt hvorfor. Jo, du har ret. Det er ikke dit job at have styr på alt og alle i hele virksomheden. Hvis du kan styre din egen afdeling, så er du glad. Og ja, regnskabschefen behøver ikke at vide, hvor virksomhedens datacenter ligger. Nu ved du blot, at det ligger nede i kælderen. Men hvad det egentlig er, bekymrer dig ikke. Det, der bekymrer dig, er, at virksomhedens økonomi er dårlig.

Brandsikring med Inergen

Men at de har gode forsikringer imod brand og tyveri er selvfølgelig godt. Men behøver de virkeligt at investere i ny brandslukning med Inergen lige nu? I hele virksomhedens bygning? De har jo lige fået lavet brandslukning nede i datacenteret. Jo, jo, ganske vist: De inviterede dig med ned for at se den nye løsning til datacenter brandslukning.

Ja, ”De” betyder topledelsen. Men du takkede nej. Du har fuld tillid til, at deres beslutning er den rigtige. Du er bare den person, der skal finde pengene til investeringen. Du kan se, at den har været lidt dyr. Ikke så meget dyrere end det oprindelige tilbud lød på. Og jo, du har selv godkendt justeringerne i budgettet, som fulgte efter, at virksomheden, der solgte jer rumslukningsanlægget, måtte meddele, at prisen blev lidt højere på grund af, at virksomhedsejerne valgte at bruge andre, men sikrere materialer.

Regnskabets time

Nu sidder du så her med årsregnskabet og skal til at finde argumenter for de ændringer, du har godkendt i løbet af året, der er gået. Og jo, det her med at betale en god HR-chef godt, er en god idé. Det er også rigtigt at investere i sund kost nede i kantinen. Og det skaber tryghed hos alle medarbejdere, når de ved, at de ikke kommer ud for at brænde inde på deres kontorer. Ikke at det er sådan et emne, de diskuterer hver dag. Men siden den der frygtelige ulykke ovre på den anden side af gaden har der været en del snak. Så investeringen i rumslukningsanlæg har bestemt ikke været dårlig. Det var måske ikke en forudset udgift på budgettet. Men det har vist sig, at det har været en ret god investering: Jeres medarbejdere har større tryghed.

Sikkerheden er i top med Inergen

De føler sig sikre. Og det er de. De har nemlig fået et kursus i, hvordan brandslukning med Inergen sker. Og de ved alt om, hvad Inergen er. Ja, faktisk så var der en af de kvindelige medarbejdere, som kom og takkede dig for, at alle kunne få sikkerhed og gode arbejdsforhold. Hun var særligt glad for, at du valgte løsningen med Inergen. Hvorfor? Fordi hun ved, at Inergen ikke skader mennesker, og da hun er gravid, så føler hun sig endnu sikrere, når hun er på arbejde.