Spring til indhold

Rundrejse sydlige USA

For kort tid siden tog jeg på min første rejse til Syden, hvilket var en utrolig oplevelse. Syden har så meget at byde på, som jeg ofte tror folk overser og i stedet vælger de populære rejsedestinationer som Californien, New York og Florida.

Jordvarme eller solceller i solskinsstaten

En af de ting, der altid har undret mig ved Florida og det sydlige Californien er, at på trods af, at solen skinner ca 360 dage om året i Florida, er der forbavsende få, der udnytter energien i sollyset.

Man skulle jo tro, at for eksempel solceller eller jordvarme ville være overalt, men det er ikke tilfældet. Bevares – der kommer da flere af dem, men de burde jo være overalt. Jeg tror, det hænger sammen med, at strøm er så billig i Florida.

Både jordvarmeanlæg og solcelleanlæg får deres energi fra solens stråler, så det er lidt fjollet ikke at udnytte det. I Danmark er der faktisk mange, der har fået øjnene op for jordvarme. Der er dog to ulemper ved jordvarme, og det er følgende.

  • Pris (100.000 kr. – 200.000 kr.)
  • Plads (Kræver cirka 300 – 400 kvm. have)

Hvad enten du ønsker jordvarmeanlæg, varmepumpe eller solceller, så kan vi anbefale dig at læse mere på nedenstående guides.

Bedste-solceller.dk – køb billige solceller her

Jordvarmeanlæg.dk – indhent priser og køb jordvarmeanlæg her

Bedste-varmepumpe.dk – indhent tilbud og få billige priser på luft til vand varmepumper

Husk at det altid er en god ide at indhente tilbud, så du får de billigste priser.

Tilbage til rundrejsen

Jeg startede min rundrejse i Syden i Memphis, en by i musikkens tegn. Her fik jeg set hvor ”The King of Rock ’n’ roll”, Elvis Presley, startede sin karrierer i Sun Studio og besøgt hans hjem Graceland.  Nu når man er ved de historiske personer skulle jeg selvfølgelig også forbi Lorraine Hotel, hvor Martin Luther King blev myrdet. Herfra gik turen videre til Nashville endnu en by der byder på musik. Her kan man opleve masser af live musik, koncerter og events, en rigtig hyggelig stemning i country musikkens tegn.

Min rundrejse i syden slutter i storbyen New Orleans, som er kendt for jazzmusikken.  Byens centrum emmer af historie og arkitektur fra sydstaterne og især det franske kvarter har en særlig stemning med dens specielle bygninger. Hvis man vil ud at opleve New Orleans om aftenen, liver det franske kvarter her virkelig op.

Mens jeg var i New Orleans var jeg så heldig at opleve den årlige Mardi-Gras fest, et kæmpe karneval der i en uge præger byen med parader og musik i gaderne. Dette var en perfekt afslutning på en skøn ferie.