Spring til indhold

Leje et sommerhus

­­­­­­­­­­­­­­­­ Ok, i denne uge skal der virkeligt arbejdes igennem. I har besluttet, at jeres gruppeopgave skal afleveres allerede i midten af september. Deadline var ellers begyndelsen af oktober, men fordi en i studiegruppen skal til USA, ville hun gerne have at I skød deadline 2 uger frem. Så efter en del diskussion, så vedtog I, at det er ok.

Hele sommeren

Derfor har I også arbejdet intensivt hele sommeren, og nu er I så kommet ind i den fase, som er allersværest: At få problemet, der ligger til grund for opgaven, formuleret på en måde, så alle kan forstå det. Problemformuleringen skal være højest en 30-ords sætning, der rammer helt præcist de spørgsmål, som jeres opgave besvarer og belyser – og problematiserer over. Når problemformuleringen er lavet, kan I så starte selve puslespillet: Få bygget opgaven op, disponeret den, så der er logik og en klar rød tråd. Svært – og givetvis kilde til en masse diskussioner.

Det er dog diskussionerne, som er det gode. Her er det, at alle nuancerne kommer frem.

Sommerhusudlejning

Da I er blevet enige om, at den første meget intensive arbejdsuge I skal ind i, skal starte allerede på mandag, så har du taget initiativ til at kontakte et bureau med sommerhusudlejning. Din tanke er, at ingen i studiegruppen skal have lov til at snige sig uden om en måske lidt ubehagelig diskussion. Så din idé med, at I lukker jer ude fra byens fristelser, og isolerer jer i et øde naturområde, blev diskuteret med hende i gruppen, som du føler, du er tættest på. Hun syntes, at det var en fantastisk god idé. Hun kom faktisk over til dig, og I ledte efter sommerhuse sammen. Hun fandt et site der har samlet alle de bureauer, der har sommerhusudlejning i Danmark. Det havde også en søgefunktion. Så det var nemt at finde et godt sommerhus – der ligger rimeligt langt fra caféer eller togstationer. Ingen vil kunne komme væk, medmindre de er villige til at gå meget langt. Du har nemlig kun organiseret transport den ene vej. Retur-rejsen bliver organiseret den sidste dag. Det har du sådan helt autoritært bestemt.

Ide vel modtaget

Da du præsenterede idéen om, at I alle flytter i sommerhus i en uge for at kunne arbejde intensivt, blev den modtaget med bravo og pift. Der var ikke én, der ikke brød sig om idéen. Det er du naturligvis glad for. Du håber bare, at alle virkeligt mener det. Selvom sommerhuset er stort – og der vil være plads til at finde et sted, hvor det er muligt at være alene med sine tanker, så er det også en udfordring, når 6 mennesker skal bo og arbejde sammen i en uge.
Foreløbig er du glad for, at dit initiativ er blevet godt modtaget. Du er tilfreds med at have lejet sommerhuset i en uge. Takket være bureauet med sommerhusudlejning. De gjorde jo livet nemt for dig. Du skulle sådan set bare indtaste datoer og så trykke på ”lej huset nu”. Hvis I kommer tilbage efter opholdet i sommerhuset med en god problemformulering, så vil du være super glad.