Spring til indhold

Juleferie og gavepapir

Er der noget dejligere end at give gaver? Ja. Det er der. At få gaver! Haha – floskel. Der er dog noget om snakken, og floskler og klichéer skal man ikke bare grine ad. Man kan faktisk lære af dem. Tro det eller ej. Jeg elsker at give mine børnebørn gaver. De giver mig mange gaver tilbage. Måske ikke materielle – men i form af gerninger og udtalelser. Er der noget bedre end at få at vide: Mormor, jeg elsker dig! Det tror jeg ikke. Nej, det ved jeg!

Billigt gavepapir

Jeg kan godt lide at give mine børnebørn gaver. Det behøver ikke at være dyre, flotte ting og sager. Det kan være en lille pose nødder, eller en lille Matchbox bil, som jeg har fundet på et loppemarked. Det vigtige er, at gaven er pakket ind i flot gavepapir.Og hvorfor ikke udnytte de gode tilbud på gavepapir som her hos Jakodan?

Jeg har et princip om, at man skal give en gave, når man har lyst til at give gaven. Der skal ikke være en anledning til det. Fx jul eller fødselsdag.

Gaver kan man give når som helst. Jeg forkaster ikke fødselsdagsgaven eller julegaven. Bestemt ikke. Det, jeg prøver at sige, er, at det ville være sundt for os alle sammen, hvis vi kunne lære at give hinanden gaver når som helst.

Behøver ikke være fancy

En gave behøver ikke altid at blive pakket ind i fancy gavepapir. Selv om det er en dejlig følelse at rive gavepapiret op, så er papiret ikke altid nødvendigt. En gave kan pakkes ind i ord eller handlinger. Det synes jeg, vi bør tænke på. Det kan fx være en stor gave at få en blomst serveret sammen med morgenkaffen. Blomsten behøver ikke at være den smukkeste. Det er tanken bagved, som er den virkelige gave.

En god gave kan også være en tegning, som dit barnebarn har lavet til dig, mens du passede det, fordi forældrene har travlt med deres jobs. Når mit lille barnebarn kommer med en uforståelig tegning til mig, så har hun ikke tænkt, at den skal vikles ind i gavepapir. Hun kommer med den til mig, fordi det er her, og nu, hun vil give mig den. Og jeg bliver glad for umiddelbarheden i hendes gerning. At vi så kan få brugt tid på, at hun forklarer tegningen for mig, betragter jeg som en ekstra bonus!

Hvordan giver du gaver

Her i landet er den herskende holdning, at gaver er noget, man giver til jul og fødselsdag. Det, synes jeg, er helt forkert. Så jeg vil gerne slå på tromme, for at gavepapir altid er på udsalg, og at det er nemt at købe. Gaver bør nemlig pakkes ind, når de ikke bliver givet spontant, sådan som mit barnebarn gør med sine tegninger. Når vi gerne vil give en gave, vil vi også gerne give en god overraskelse. Er der en begrundelse for, at det kun kan ske to gange om året?

Jeg vil råde alle mennesker til at tænke over, hvordan de giver gaver. Jeg vil samtidigt også råde dem til at have nogle ruller gavepapir liggende. Intet er værre end at ville give en gave, og ikke kunne pakke den flot ind.