Spring til indhold

Undervognsbeskyttelse

Biler skal undervognsbehandles

Du har længe overvejet at købe en ny bil. Du har forelsket dig i en lille, smart én. En rigtig fiks lille en, som du nemt kan parkere inde midt i byen. Du har nemlig ofte et ærinde inde midt i Odense. Odense er en travl by. Der sker meget. Og en gang imellem er det nemmest, hvis du lader den store bil blive derhjemme. Bilen, du har forelsket dig i, er 5 år gammel. Du så den ved en tilfældighed den dag, hvor du bare var på udkig efter bil nr. 2. Du kørte derfor hen til forskellige brugtbilsforhandlere og fik set på en del. Den lille bil tiltalte dig. Den var også billig.

Den køber du

Så du besluttede dig for at købe den. Du fik lavet et nummerpladetjek på den. Der er ingen pant i bilen. Den er blevet synet for nylig. Og den tidligere ejer skal bare af med den. Forhandleren har forsikret dig om, at alt er ok med bilen. Du har skrevet under på købsaftalen med forhandleren. Han vil lige ordne papirerne – og så kan du hente bilen. Der går nogle dage. Du henter bilen. Forhandleren giver dig sit telefonnummer, så du altid kan få fat i ham, hvis nu der skulle ske noget. Du kører glad afsted i din lille, nye bil. Du er tilfreds med købet.

Rustbeskyttelsen sker i Odense

Du har bare glemt én ting: Du har ikke fået tjekket, om bilen har fået den nødvendige undervognsbehandling, som den skal have. Du ved, at biler skal undervognsbehandles, så de ikke ruster. Men du fik ikke tjekket det, inden du skrev under på at købe bilen. Du ringer derfor til det servicecenter, der tilbyder undervognsbehandling i Odense, og som du har brugt til den store bil. De fortæller dig, at du kan komme, og så vil de tjekke bilen for dig. Det er du glad for, så du aftaler, at du kommer dagen efter.

Servicecenteret tjekker din bil og må desværre meddele dig, at der er gået rust i en lille del af bilens undervogn. Det skal repareres nu – ellers vil det blive til en alvorlig skade på bilen. De kan se, at tæringen fra rust er begyndt.
Det ærgrer dig, at du ikke huskede at spørge forhandleren om bilens historie og undervognsbehandlinger. Bilen bliver derfor efterladt hos servicecenteret, som laver en grundig undervognsbehandling af din lille, nye bil. Du betaler for ydelsen og kan nu forstå, hvorfor bilen var så billig.

De er gode og grundige

Samtidigt glæder du dig over, at du kender det bedste servicecenter i Odense. De har behandlet bilen grundigt. Den skal først behandles igen om 4 år. Det garanterer de. Men de sagde da også, at den tidligere ejer af bilen må have været totalt uvidende om, hvordan man passer på en bil her i landet. Den havde aldrig fået en undervognsbehandling. Det er lidt uansvarligt, at den tidligere ejer mente de. Men nu er det gjort. Din lille bil er sikker at køre i nu. Den vil ikke ruste. Og du kan nyde, at den er nem at håndtere inde midt i Odense.