Spring til indhold

En velfortjent rejse

Hvor er det godt, at vi valgte at tegne den afbestillingsforsikring, da vi købte vores ferierejse, bemærkede min kone, da hun besøgte mig på sygehuset en dag for godt to år siden. Jeg var faldet om med et ildebefindende og i hast kørt på sygehuset. Her blev det konstateret, at jeg havde fået hele to blodpropper på én gang, og jeg kunne se frem til en længere sygeperiode.

Vi havde et par uger tidligere bestilt vores rejser til sommerferien, som vi ville tilbringe to forskellige steder, nemlig i Nice i Sydfrankrig og i Fuengirola i Sydspanien. Det kan nok lyde lidt usædvanligt, men vi har faktisk ofte valgt at dele vores tre ugers sommerferie op i to rejser af hver en uges varighed. Det koster naturligvis, men til gengæld tager vi aldrig på vinterferie, så det kan vist gå lige op.

Lægerne fik styr på mine blodpropper, men det viste sig senere, at de var opstået som følge af en ret sjælden sygdom i mit blod – og altså ikke på grund af åreforkalkning, som ellers er det mest almindelige for folk i min lidt fremskredne alder.

Sygdommen i mit blod skulle behandles medicinsk, og jeg fik allerede den gang at vide, at der skulle en ganske langvarig behandling til, formentlig omkring et par år, mente lægerne. I behandlingsperioden skulle jeg gå til kontrol og få taget nye blodprøver en gang om måneden. Og, understregede lægen overfor mig, du skal undgå stressende situationer, og du må ikke bevæge dig op i store højder som for eksempel på bjerge, for den tyndere luft vil skade helbredelsen af din sygdom. Samtidig må du gøre dig klart, at indtil vi kan raskmelde dig, er det på det strengeste forbudt at flyve. En enkelt flyvetur kan risikere at slå dig ihjel, formanede lægen mig.

Min kone og jeg har flere gange i de forløbne to år talt om, at når jeg en gang bliver raskmeldt, kan det ikke gå hurtigt nok med at komme af sted på en lang og tiltrængt ferie. Faktisk har jeg under det meste af forløbet følt mig helt rask, men det er ikke nok, siger lægen.

Så forleden dag ringede overlægen fra sygehuset til mig og meddelte, at den seneste blodprøve, der var taget under mit månedlige kontrolbesøg, viste, at nu var mit blod helt normalt, og han kunne således erklære mig rask. Blot skulle jeg om et halvt år have taget en blodprøve som en ekstra kontrol.

Tillykke, var min kones eneste ord, hvorefter hun kastede sig over computeren og begyndte at søge efter tilbud på rejser, for hun vidste, at det nok var sådan nogle tilbud, vi skulle gå efter, hvis det skulle lykkes at komme af sted på ferie en af de første dage.

Tyskland er uopdaget for os

Vores store naboland mod syd er alt for ukendt for os, så vi besluttede at tage en ferie i Tyskland, køre selv og leje en feriebolig der – og måske endda fortsætte til Østrig senere.

Det viste sig hurtigt, at der er et forrygende godt sted at finde de mest hyggelige, ret billige og charmerende feriehuse og ferielejligheder i Tyskland, og de er specialister i kør selv ferie til Tyskland: https://www.ferielogi.dk/

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor ferien endte: Vi besluttede os for Rhinen!