Spring til indhold

Mere end ferie

Syg af stress

Det startede med, at du gik og var i dårligt humør i lang tid. Du var bare utilfreds med alt og alle. Ingen kunne muntre dig op. Du blev lidt opfarende, når nogen spurgte, om du havde det ok. Dernæst kom der problemer med nattesøvnen. Du sov dårligt. Kunne ikke slippe tankerne. De begyndte at køre rundt hver gang, du lagde hovedet på puden. Bare sådan. Din partner blev bekymret for dig. Men du skød det fra dig. Du havde ikke helbredsproblemer. Du var ikke syg. Din partner fik dig dog overtalt til at gå til lægen. Bare for en sikkerheds skyld. Du gik til lægen. Sikker på, at han ikke ville finde noget som helst galt med dig. Du gjorde det, så din partner ikke skulle gå og være bekymret.

Sygemeldt med stress

Men besøget hos lægen endte i en helt anden retning, end du havde troet. Du blev sygemeldt. Med stress. Lægen skrev en recept til dig på nogle sovepiller. Han anbefalede også, at du sørgede for at få stressbehandling her – startende allerede samme dag, hvis det var muligt. Du var chokeret. Stress er da ikke en sygdom. Nej, det er det ikke, men sådan som dit mønster med dårligt humør, svedeture og søvnproblemer, så er du godt på vej til at blive meget syg, forklarede han. Og det skal forhindres. Derfor er stressbehandling den eneste løsning. Du skal finde ro, så du kan finde ud af, hvad det er, der får din hormonproduktion helt ud af balance. Hvis du ikke finder ud af det, vil stressen fremkalde sygdomme.

Behandlingen virker

Nu har du været i stressbehandling i et par måneder – og du har ikke længere brug for sovepillerne. Det er en positiv udvikling. Efter nogle flere sessioner hos din stresscoach vil du muligvis være nået så langt, at du kan begynde at bearbejde det, som bevirkede, at du fik stress.