Spring til indhold

Til Sverige på ski

house on snow covered ground

I har nået at få booket en lækker vinterferie. I er allerede begyndt at glæde jer til den. Ferie er jo noget af det bedste, der findes i hele verden. I år går turen til Sverige. I skal på skiferie i Åre. Det bliver så skønt at få brændt en masse kalorier af til den tid. I ved jo godt, at alle de der nytårsforsætter om at skulle tabe sig i løbet af januar aldrig rigtigt bliver holdt. Selvdisciplinen er simpelthen ikke til stede. Og det er da også helt legitimt, at I forkæler jer selv med god mad – også i januar – selvom det bliver på sparebudget!

Sverige vinder

Men skiferien til Sverige skal altså også fungere som et springbræt til de sæsoner, der følger efter. Dels kommer der en påskeferie og dels kommer der en sommerferie. Og til den tid skal den ekstra dælle på maven altså være fjernet. Så det her med at komme på skiferie i Sverige skal være startskuddet til, at I får taget jer sammen til at få mere motion – herhjemme. Løb og gymnastik er vejen frem, når de ekstra kilo skal høvles væk. Du har lidt en idé om, at I muligvis også kunne rejse på en ’aktiv ferie’ til Lanzarote i påsken. Til den tid er de fleste overflødige kilo smidt. Men det kunne måske være ret sundt lige at få et spark bagi, så I lige kommer helt i topform til sommerferien?

Sommerferien

Og sommerferien – ja, til den tid, der skal I bare være flotte og sunde. Og I skal på bilferie. I har ikke helt bestemt, hvor I skal hen endnu. I har talt om at tage på camping i Kroatien. Der er nemlig et eller andet ved den side af Adriaterhavet, som tiltrækker jer. Måske har det noget at gøre med, at I gerne vil kunne fortælle de mennesker, der altid taler om Adriaterhavet som en del af Italien, at de ikke har helt styr på geografien. Det kunne da være skønt at komme på campingferie ved Adriaterhavskysten – men ovre på den Kroatiske side.

Utallige muligheder for ferie

Du har hørt meget om, hvor smuk den østlige side af Adriaterhavet er. Sådan noget med at strandene dér har turkist vand og at der er nåleskove helt ned til strandene. Du har også hørt om, at kroaterne er meget venlige – og faktisk er ret gode til at tale engelsk. Og ja, en campingferie ved Adriaterhavet – altså den del der skyller op mod Kroatien, vil være nem at håndtere: De er jo lige blevet sluset ind i eurozonen – så der er ikke noget med, at du skal hen og veksle kroner til kroatiske kuna. Du kan bare bruge de euro, som du alligevel ikke har fået brugt fra dengang I var i et badeland i Loire i Frankrig.

Skal det være en lang bilferie til Kroatien? Det er et godt spørgsmål. Det skal I lige overveje. I første omgang, så handler det om, at I tager en fælles beslutning om, at I skal på camping – på den østlige side af Adriaterhavet. Om det bliver i kort eller lang tid I skal være væk, afhænger så af økonomien til den tid.