Spring til indhold

Elektriske løbehjul?

Det kan være lidt kaotisk på cykelstien om morgenen, når alle er på vej til arbejde. Der er mange, som bruger deres cykel til og fra deres job. Jeg er én af dem. Jeg bruger cyklen hver dag, undtagen, når det regnen styrter ned. Så gider jeg ikke at tage regnslag på. Da er det nemmere at overtale min kone til at køre mig på arbejde, og så tager jeg S-toget hjem om eftermiddagen.

I myldretiden kan det dog være lidt af en pestilens at cykle. Fodgængere, som ikke ser sig for, render ud foran én, bilister, som ikke ser sig for i højresvingene, kan være direkte farlige, og nogle af cyklisterne er direkte livsfarlige, fordi de lige skal nå over krydset, inden trafiklyset bliver rødt.

El-løbehjul på cykelstien

I går, så jeg så den her gut, som kom kørende på et løbehjul. Han kørte stille og roligt afsted uden at genere nogen. Det var sådan et el-løbehjul, som jeg ser flere og flere af. Han var i godt humør, fløjtede og var ligesom helt inde i sin egen verden. Han fulgte godt med trafikken og håndterede løbehjulet fint. Men lige pludselig satte han farten op. Ræsede afsted med ca. 40 km i timen. Ramlede selvfølgelig ind i en cyklist, som stoppede for rødt. Han væltede og slog hovedet. Vi tilkaldte en ambulance og fik ham på skadestuen. Ikke en god begyndelse på en smuk forårsdag.

Det fik mig til at tænke på, om det mon egentlig ikke er lovpligtigt, at man har hjelm på, når man kører på et løbehjul? Jeg ved godt, det ikke er lovpligtigt at bruge cykelhjelm, men vi taler jo om et løbehjul, som har motor. Er der ikke forskel på en cykel og et motorkøretøj? Under alle omstændigheder er det rent ud sagt hul i hovedet ikke at bruge hjelm, når man kører med den fart. Selv bruger jeg cykelhjelm. Har selv været i den her situation med at få en hjernerystelse, fordi jeg væltede på en glat vej med min cykel.

Hvad siger loven?

Hjemme igen, efter arbejde, kiggede jeg lidt på lovgivningen omkring løbehjul i trafikken. Det var ikke nemt at finde noget god information. Men det, jeg kunne læse mig frem til, var, at det faktisk ikke er tilladt at køre på løbehjul på offentlige veje. Aha. Det havde jeg godt nok ikke troet. Men sådan er det altså. Det er forbudt, men der er alligevel mange, som gør det. Jeg kunne ikke se nogen artikler om, at folk har fået en bøde for at gøre det. Det må være en af grundene til, at flere og flere kører på løbehjul.
Det er da også sjovt. Jeg har prøvet det.
Men altså, hvis det nu ikke er tilladt, hvorfor gør folk, det så? Ja, de fylder mindre end en cykel, og er måske nemmere at parkere? Det kan jeg ikke svare på.
Et eller andet sted, så jeg, at der muligvis kommer en prøveordning, som giver tilladelse til, at man gerne må køre på løbehjul på offentlige gader og veje.

Hvis du er til den slags generelt, vil du helt sikkert elske webshoppen med det pudsige navn Fedepriser.dk