Spring til indhold

Vovse med i sommerhus

Husk at spørge, om vi må tage Rolf med, råbte min kone til mig, da jeg skulle til at ringe til et bureau, der udlejer ferielejligheder ved Vestkysten. Vi havde nemlig besluttet, at vi gerne ville tilbringe påsken lidt væk hjemmefra, slappe af og gå nogle lange ture på de brede sandstrande langs vestkysten.

Sommerhus i påsken

Vi havde besluttet, at vi helst ville undgå at bo i et sommerhus i påsken, der jo falder allerede i marts måned i år, og så kan det godt være en lidt halvkold oplevelse, hvis sådan et sommerhus har stået ubenyttet i flere måneder. Derfor valgte vi at gå efter en ferielejlighed i et af de komplekser med den slags, som der findes en hel del af i det danske ferieland.

Og nu var det altså, at min kone var kommet i tanker om, at det måske ikke er alle steder, at vores hund, Rolf, vil være velkommen, så det skulle jeg lige sikre mig ved bestillingen. Efter at vores børn er blevet voksne og flyttet hjemmefra, indtager Rolf helt naturligt pladsen som vores barn. Han er møgforkælet, men det gør nu ikke så meget, for han er en usædvanligt god og kærlig hund, som vi har meget fornøjelse af.

Jeg ringede til bureauet for at bestille vores feriebolig i påsken, men selv om det var næsten to måneder før påsken, meldte damen i telefonen til min overraskelse, at der desværre var totalt udsolgt i påsken. Hun fortalte mig, at sådan var det faktisk hvert år, for påskedagene er en meget populær periode at tage på en lille miniferie i.

Venteliste

Hun tilbød at skrive os på venteliste, for deres erfaring er, at der altid er nogle lejemål, der bliver opsagt indtil de fire uger før selve lejemålets begyndelse, hvor man kan gøre det uden at sætte penge til. Men hun nævnte også, at der i forvejen var syv eller otte familier på den venteliste, så chancerne var nok ikke så gode.

Jeg takkede nej til hendes tilbud, for vi ville gerne have det hele på plads, så vi var sikret en feriebolig i påsken. Vi snakkede lidt om det, min kone og jeg, og det endte med, at vi blev enige om i stedet at forsøge at finde et ledigt sommerhus, vi kunne tilbringe påsken i.

Derfor gik jeg i gang med at søge på nettet efter sommerhus udlejning i det område, hvor vi helst ville hen i påsken, nemlig den nordlige del af vestkysten. Jeg kunne med det samme konstatere, at der er et temmelig stort udbud af sommerhuse i det område, så nu gjaldt det bare om at finde det helt rigtige.

Det var første gang, jeg søgte efter et sommerhus på nettet, så jeg blev glædeligt overrasket over, hvor fyldestgørende selv de private hjemmesider faktisk er. På de fleste kan man se hvilke uger, der er ledige, så det gik hurtigt med at finde det rigtige hus til os. Langt de fleste angav også, om hunde er velkomne, så vi valgte selvfølgelig et hus, hvor vi kan have Rolf med.