Spring til indhold

Vi elsker jo hunde

Vi elsker vores hunde

Vi elsker vores hunde. Nogle af os tager den med på jagt. De fleste af os kan lide at gå en lang tur med den. Og den kan lide, at vi beskæftiger os med den. Den bliver glad, når vi endelig kommer hjem efter en lang dag i skolen eller på arbejdet. Vi leger med hunden. Vi passer den. Børste dens pels. Bader den. Vi sørger for, at den kommer til dyrlægen regelmæssigt. Den skal også have et tjek i ny og næ. Ligesom vi selv skal. Ja, hunde er dejlige dyr. Og det er da også grunden til, at mange mennesker anskaffer sig en hund.

En hund er en hund

Men der er nogle mennesker, der glemmer, at en hund er en hund. De forsøger ligesom at gøre hunden til et menneske. De tror, at en hund tænker på samme måde, som vi selv. Det er en forkert opfattelse af hunde. Hunde tænker som hunde. De har nogle instinkter, som hundeavlere igennem mange generationer har ønsket, at hunden skal bruge. Som hundeejere har vi et ansvar for hunden. Og ja, vi køber en forsikring. Der kan jo ske noget. Men det er ikke altid tilstrækkeligt. Hundeejere bør lære at træne hunde – og kende grundregler for hundetræning: https://onlinehund.dk/hundetraening-top-10/.

Alle hundeejere bør vide:

En hundeejer bør vide, hvordan deres hund tænker og reagerer. Og her er det vigtigt, at hundeejeren er klar over, at en hund ikke tænker på samme måde, som mennesker gør. Mennesker er klogere end hunde – også selvom hunde er meget kloge dyr. Og fordi vi er klogere, så kan vi nemmere lære dens sprog, end den kan lære vores talte sprog. Den kan lære nogle kommandoer, som vi udtaler. Men den kan ikke selv udtale ordene. Og den kan slet ikke forklare dig det, hvis der er noget galt med den. Heldigvis kan vi mennesker lære at aflæse hundens sprog. Vi kan forstå på dens krop og ageren, hvis den er spændt, syg, træt eller glad. Efterhånden som tiden går, og vi bruger mere tid sammen med hunden, bliver vi bedre til at læse de signaler, den sender os. Men i nogle tilfælde vil det være fornuftigt at fremskynde den proces.

Når hunde misforstår dig

Der kan opstå situationer, hvor hunden misforstår dig – eller du misforstår den. Og i de situationer har du måske ikke tid til at reagere i tide. Og det kan føre til farlige situationer. For dig og din hund. Derfor er det meget fornuftigt at lære at træne hunde. Også selvom det måske ikke er så sjovt lige i begyndelsen, fordi det vil være i den fase, de fleste misforståelser opstår imellem dig og din hund. Men starter du tidligt – dvs. når hunden er helt ung – så vil du formindske chancen for, at farlige situationer kan opstå. Misforståelserne bliver færre, og I vil få et meget bedre kendskab til hinanden, som ret hurtigt bliver til et meget stærkt bånd imellem jer.
Så hvis du lige har anskaffet en hund, så vil min anbefaling til dig være, at du ikke må udskyde at lære at træne din hund til næste uge. Start nu.