Stress håndtering

Udgivet af Charlotte

Det var et fremragende foredrag, jeg var til i aftes i den Ladies Circle klub, jeg er medlem af. Foredragsholderen var en midaldrende dame, der skriver ægteskabsrådgiver på sit visitkort. På forhånd var mine forventninger nok ikke de største, for enhver har vel lov til at kalde sig ægteskabsrådgiver.

Jeg blev positivt overrasket

Så jeg blev glædeligt overrasket. Det viste sig, at foredragsholderen er uddannet psykolog og gennem mange år har specialiseret sig i at rådgive par, der har knas i forholdet. Det havde givet hende en stor, erfaringsmæssig baggrund for at fortælle om, hvad det ofte er, der går galt i et parforhold.

Mange tror jo nok, at det er følelserne, det halter med, og det er det på sin vis også, men der er næsten altid en udefra kommende årsag til, at følelserne bliver noget køligere i et parforhold.

De små dagligdags konflikter i parforholdet kan hobe sig op, hvis den ene eller måske begge parter i forholdet er direkte dårlige til konflikthåndtering. Derfor er det normalt det område, jeg først sætter ind på, når et par beder mig om råd.

I andre tilfælde kan det være, at den ene part har nogle arbejdsmæssige problemer, som vedkommende slæber med hjem.Mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner har miljøer, der giver medarbejdere og studerende problemer med stress.

Når det er stress

Hvis jeg kan konstatere det i løbet af den første samtale, giver jeg vedkommende nogle gode værktøjer til personlig planlægning og stresshåndtering, for hvis den ene part ikke selv kan handle sin situation, går det tit ud over parforholdet.

Hun fortalte levende og gav mange gode eksempler, så vi blev alle klogere på vores eget parforhold.

Hendes afsluttende gode råd handlede om, at man skal tage de “små” signaler om stressende hverdage alvorligt.

Hun anbefalede stresscoaching som en yderst effektiv metode til at undgå reelle problemer, og hun var heller ikke bleg for at anbefale en dygtig stresscoach: Lifeconsulting.dk

Stof til eftertanke – i den grad!

Kategorier: Feriesnak