Spring til indhold

Mange muligheder for ferie

Der er et stadigt voksende udbud af ferieformer – det ved vi alle godt. At gennemgå dem alle i én artikel vil simpelthen blive for omfattende, så vi tager dem lidt af gangen. Camping er en udendørs rekreativ aktivitet, der involverer at man overnatter minimum én nat i en primitiv bygning (bivuak), et telt, en teltvogn eller i en campingvogn.

Lokationen kan enten være et naturområde, som f.eks. en skov, eller på en campingplads. I de fleste lande skal overnatning ske på en campingplads eller et andet godkendt sted. Modsætningen hertil er Sverige, hvor Allemandsretten tillader at man overnatter en enkelt nat.

Moderne luksus på ferie

Et feriecenter er et overnatningssted, der tilbyder en ferieform, der kombinerer elementer fra den traditionelle danske sommerhusferie med aktivitetsmuligheder for hele familien. Et typisk feriecenter består af en samling ferielejligheder, der danner rammen om familiens ophold på feriecenteret, samt en række fælles faciliteter, hvor der tilbydes en bred vifte af aktiviteter.

Danmark er et oplagt sted at holde cykelferie, da landet er cykelvenligt, hvilket indbefatter, at Danmark er flettet ind i fredelige landeveje, cykelstier og cykelruter.

Cykelferier i udlandet er også anbefalelsesværdigt, da landskabet ofte adskiller sig meget fra de danske marker. Dog skal man være opmærksom på at cykelferier i udlandet ofte kræver mere planlægning. Cykeltransport kan forgå med togtrafik, men dette kræver ofte en masse togreservationer og togskift. Det kan især bleve meget problematisk, hvis man rejser i en større gruppe. Nogle lande såsom England kan til tider være besværlige at cykle i, da infrastrukturen ofte svigter cyklisterne, mens andre lande som Holland på de seneste år har gjort sig umage med at gøre det fordelagtigt at være cyklist.

Lækre badeværelser til ferien

Sommerhusudlejning er kommerciel udlejning af privatejede eller kommercielt drevne sommerhuse. Af Danmarks godt 200.000 sommerhuse udlejes ca. 1/5 i kortere eller længere perioder.

Typisk foregår udlejningen på ugebasis med skiftedag om lørdagen. I sommerhalvåret fra 1. april til 31. oktober er der normalt ikke noget loft over antallet af sammenhængende uger, som et sommerhus kan udlejes i. I vinterhalvåret fra 1. november til 31. marts kan et sommerhus derimod maksimalt udlejes i 4 sammenhængende uger, hvorefter huset skal stå ledigt den efterfølgende uge.

I dag er det helt normalt at indrette feriehuse som de rene luksushuse – med gedigent lækre badeværelsesmøbler for eksempel.

En række sommerhuse udlejes desuden også til weekendophold fra fredag til mandag, samt til de såkaldte miniferier med valgfri ankomstdag. Miniferier omfatter minimum 3 og maksimum 5 overnatninger, og kan som regel tidligst bookes 4 uger før ankomstdatoen. Men uanset hvad handler det om ferie – og det er en vigtig sag!

I det sommerhus, vi lejer med hele familien er der bare tænkt på al mulig luksus. Der er alt i hårde hvidevarer, og badeværelset er med skifer over det hele.Nå ja – og selv toiltterne er det lækreste i italiensk design. Se her

Det er den slags luksus, der gør det hele lidt sjovere, ikke? Og så kan vi bedre leve med at vi ikke skal bo på hotel i den del af ferien.