Spring til indhold

Livet i luksus

Gabet mellem rig og fattig er større end det nogensinde har været. Både i USA og i Danmark. Der er langt fra samfundets elite til samfundets bund. Der er rigtig langt fra finansminister til rengøringsassistent, gadefejer eller snerydder. Både i Danmark og USA bliver de superrige rigere og de fattige fattigere. Dette understøttes af at fx Helle Thorning sender sine børn på privatskole og at forkvinden for arbejderpartiets mand selv har et kreativt forhold til skat og bærer rundt på Gucci-tasker. Måske disse fejl er indstuderede for at fjerne fokus fra dem, der er værre.

For ja, hvis man ser Helle Thorning efter i sømmene er Gucci takser og skattesnyd nogle af de mindste problemer. For helt ærligt: Jeg er 100% ligeglad med hvilken taske hun går med, og jeg vil heller ikke blande mig i hendes privatøkonomi. Men ingen i Danmark kan være ligeglad med, at en statsministerkandidat ikke har den mest simple økonomiske forståelse.

Undertegnede har et imageforslag til både SF og S. Hvad med at Helle fik sig et rigtigt job og så, hvilke konsekvenser politikken får ude i den virkelige verden? F.eks. ville hun nok kunne gøre rent til UG. Og hvad med at Villy fik et job som snerydder? Måske denne forklædning som arbejder kunne rette op på imaget. Tippet er desværre alt hvad vi kan byde på. Selvom det næppe er nok.

Nok om Helle. For selvom hun er et problem, er hun ikke det største. Hvad der er et større problem er gabet mellem rig og fattig. Ikke fordi jeg har noget imod at nogle tjener mere end andre. Selvfølgelig gør de det. Nogle arbejder mere. Andre er mere intelligente. Så nej, folk skal selvfølgelig tjene forskelligt. Problemet er bare, at når der er en for stor procentdel der bliver fattig, vil dette ramme de rige meget hårdt i Danmark. For i et demokrati som vores kan denne voksende underklasse stemme love igennem såsom topskat, millionærskat og andre absurde konkurrenceforvridende og ødelæggende tiltag. Med det som udsigt, burde vi alle være interesserede i at forebygge og sørge for velfærd og velstand til alle. Ikke fordi det er ideologisk rigtigt, men fordi det praktisk er nødvendigt. Nemlig!

Et godt dansk firma

Der er heldigvis firmaer i Danmark, der tager både socialt ansvar og har respekt for miljøet. Ofte er den slags virksomheder gamle og familieejede, som det er tilfældet med for eksempel et af de mest eftertragtede rengøringsfirmaer i Danmark: Rengøringscompagniet.

De er over hele landet, men for os her i København er det selvfølgelig vigtigst, at de er her. Og det er de heldigvis – med for eksempel erhvervsrengøring der er Svanemærket.