Spring til indhold

Hvad er minilån?

Et minilån er en låntype, der mest henvender sig til unge mennesker. Der står i en situation hvor de lige mangler lidt penge til f.eks en fest eller ny telefon. Man kan som regel låne fra 500 kr. til ca. 10.000 kr.

De fleste steder kan man dog kun låne 1.000,- de første 2 gange. Ud over at lånet skal tilbagebetales indenfor en måned, så er kravene fra lånudbyderne ikke så store.

Men netop fordi det er rimeligt nemt at få denne type lån, kommer flere unge mennesker let til at skylde mange penge væk. Når deres løn kommer ind på kontoen, er en stor del af dem allerede afsat til minilånet. Så må de låne igen for at have penge til resten af måneden og denne gang er beløbet måske lidt større.

ÅOP

De årlige omkostninger på disse lån er skyhøje, nogle af dem kan ligge tæt på 3000%. Så det kan let gå hen og blive skruen uden ende.

Men dem der gerne vil optage den type lån, skal tænke sig godt om og overveje om det virkelig er nødvendigt. Kig nøje på hvad man får udbetalt i løn, træk så låneudgifterne fra og se om man så kan klare sig med det der er tilbage til resten af måneden.

Hvis man kan det og nøjes med at låne den ene gang, så er det i orden. Men tal først med familie eller venner, det kan jo være de siger ja til et lille lån med en fornuftig afdragsordning. Det er under alle omstændigheder billigere at optage lån uden om banken.

Læs mere om minilån her: https://weekend-lån.dk/minilaan/