Spring til indhold

Forårsrene Frederiksberg

Jeg bor inde på Frederiksberg. På Rahbæks Allé. Jeg har en lille, hyggelig lejlighed med 2 værelser og en stue. Køkken og bad, som er nyrenoveret. Det er en lys lejlighed med store vinduer, og den er sydvendt, så her er meget lys – især om sommeren. Det er jeg glad for. Ulempen er, at den ligger på fjerde sal. Vi har ikke elevator i bygningen, så jeg er i god form, fordi jeg skal gå 4 etager op for at komme hjem.

Sød dame

Min nabo er en sød ældre dame. Jeg fatter ikke, at hun ikke er flyttet herfra. Hun har store problemer med sin hofte, men vælger alligevel at gå 4 etager op. Stokken kan man tydeligt høre. Ok, hun får da også leveret dagligvarer til døren, men alligevel. Hun vil jo også gerne ud og nyde en solrig eftermiddag.

Hun er en rigtig bedstemor. Har tit sine børnebørn på besøg. Men hun har faktisk også været meget sød overfor mig, siden jeg flyttede ind. Hun har lært mig at hækle. Og hun elsker at læse højt. Så det hænder, at vi sidder sammen en mørk vinteraften og hækler, eller læser højt for hinanden.

En aften sad jeg hos hende. Vi drak te og sludrede. Jeg opdagede, at hun ser meget dårligt, og tænkte, at jeg gerne ville hjælpe hende. Jeg spurgte hende, om hun har noget hjemmehjælp. Sådan til at hjælpe hende med at gøre rent og den slags. Jo, det havde hun. Der kommer en dame ca. hver 3. uge. Men det er jo ikke tilstrækkeligt. Jeg kunne se, at hun ikke var helt tilfreds. ”Ja, de er søde, de der piger fra hjemmehjælpen, men de kan jo ikke gøre ordentligt rent.” sagde hun. Jeg tænkte, at det har hun ret i. Nu ville jeg ikke være fræk, men jeg spurgte hende om, hvornår hun sidst havde fået pudset sine vinduer. Det kunne hun ikke huske. Hun kunne egentlig ikke huske, hvornår der sidst var blevet gjort hovedrent og klar til foråret og sommeren.

Jeg foreslog derfor, at vi skal finde en vinduespudser på Frederiksberg, som kan komme og gøre vores vinduer rene. Foråret er på vej, og det vil være dejligt at kunne nyde lyset, som kommer samtidigt med det. Jeg fortalte hende, at jeg er bange for at pudse mine vinduer udvendigt – og at jeg nemt kan søge efter én, som kan gøre det stykke arbejde for os. Jamen, søde var svaret, gør du bare det. Det vil være dejligt.

Vinduespudsning på Frederiksberg?

Derfor gik jeg på nettet. Søgte på ”Vinduespudser Frederiksberg”. Jeg fandt et firma, som jeg har hørt om som værende rigtigt pålideligt. Det viste sig, at de har de bedste priser, så jeg bestilte tid hos dem for os begge to.

Firmaet sendte en vinduespudser, som kom og pudsede og polerede vinduerne, men jeg støvede af, støvsugede og fik det værste skidt fjernet.
Bedstemor var lykkelig. Jeg kunne se, at på trods af den grå stær var hun i stand til at se forskellen. Vi aftalte, at vi ringer efter den samme vinduespudser igen om ca. 3 måneder.