Spring til indhold

En god og billig låsesmed

Der er håndværkere ovenpå. Det banker og larmer, og maskinerne kører for fuldt drøn. De er ved at renovere lejligheden ovenpå. Lidt irriterende her lørdag morgen. Jeg har været i byen med vennerne, og ja, indrømmet, håndværkerne kan kaldes for tømmermænd. Nå, det har jeg lov til. Jeg skal bare sove, inden jeg skal i til forelæsning på mandag.

Tabte nøgler

Det pinlige er, bare at jeg har smidt nøglerne til lejligheden væk. Jeg aner ikke, hvor de er henne. Jeg har helt sikkert lagt dem fra mig et eller andet synligt sted, som jeg bare ikke kan se lige nu. Men i nat, her ved 4 – 4:30 tiden var det ret ubehageligt. Jeg skulle bare have fat i en låsesmed. Han skulle bare komme og lukke døren op. Men hvordan finder man en billig låsesmed i København midt om natten til lørdag morgen? Det gør man da lige her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Låsesmede har det jo ikke sådan, at de sætter skilte op med deres telefonnumre ved hver hoveddør. Så man skal kende én, eller også så skal man have en sød mor, der gider at google det for sig. Også midt om natten.

Låsesmed på døgnvagt

Jeg kender ikke en låsesmed her i København. Jeg har ikke boet her så længe. Faktisk kun i et halvt år. Flyttede herover, da jeg skulle starte på universitetet. Min mor, som er sød, blev bare fuldstændig rasende på mig, da jeg ringede hende op kl. 4:30 i morges for at høre, om hun kender en billig låsesmed i København. Hun vidste lige med det samme, hvad der er sket, og skældte mig ud. Hendes stemme kunne høres helt fra Sønderborg herover.

Jeg fik hende dog overtalt til at hjælpe mig med at finde en låsesmed. Først spillede hun dum: hvordan skal jeg finde en låsesmed i København, når jeg sidder i Sønderborg? Hun ved godt, at man bare bruger internettet, men i den slags situationer kan hun være lidt ond. Der skulle lige trækkes ekstra hårdt i mine ører. Hun nåede ovenikøbet at forhøre mig, om jeg ikke bare kunne ringe op til en kæreste, som kan hjælpe.

Men hun fandt faktisk en låsesmed, som havde nattevagt. Hun ringede op til ham og forklarede ham situationen. Det var faktisk sødt af hende at gøre det.

Låsesmeden kom forholdsvist hurtigt. Jeg var vist faldet i søvn der på trappetrinet op til hoveddøren, da han kom. Han fik låst min dør op. På en eller anden mærkelig vis kunne jeg godt finde mit kreditkort frem og betale ham. Det ville bare have været så pinligt, hvis jeg ikke kunne betale ham.

Låsesmeden grinede ad mig. Han har åbenbart mig hjulpet i seng, og nu ligger jeg her og har det dårligt. Jeg håber ikke, at mor ringer om lidt. Det vil bare være for meget at skulle høre på hende igen. Jeg tror, jeg sætter telefonen til lydløs. Så behøver jeg ikke svare, når hun ringer. Rækker ud efter mobilen, og ja, du har gættet det. Hun har allerede ringet 3 gange siden kl. 6 i morges.
Lad mig være – jeg skal bare have lov til at sove. Og en burger –.