Vin ferie i Frankrig

Udgivet af Charlotte

Det var en noget pudsigt start, min kone og jeg havde på den to ugers ferie, vi tilbragte i Frankrig sidste år. Vi havde planlagt at bruge det meste af tiden på Bourgogne distriktet, idet vi begge er temmelig interesserede i vin.

Men da vi kørte i egen bil på ferien, kunne vi ikke modstå fristelsen til at starte med et besøg i Paris, hvor vi har været en del gange. Og her på en ret upretiøs restaurant havde vi en aften en pudsig oplevelse med rødvin.

På vinkortet, som bare var et A4 ark, der var printet ud, fandt vi en Bordeaux vin fra 1982 til en pris på kun 14,50 euro. Det vakte min nysgerrighed, for jeg syntes, det var meget billigt for en vin med snart 30 år på bagen. Vi bestilte den, og den var knagende god uden ligefrem at nå guddommelige højder. Men den var så god, at jeg blev nervøs for, om jeg havde læst forkert, for kun godt 100 kr. er jo ikke meget for en flaske rødvin.

Men prisen holdt, og det ene glas hvidvin, vi drak til forretten, var i øvrigt også en positiv oplevelse. Det var en Riesling fra Alsace, og den var dejligt krydret, men lå også prismæssigt i den overkommelige ende.

Selv maden var faktisk god på den noget spartansk udstyrede restaurant, så oplevelsen fik os til at glæde os endnu mere til de kommende to ugers rejse rundt i Bourgogne med vinsmagning som det centrale element i ferien.

Kategorier: Feriesnak