Vietnam – rejser til madoplevelser

Udgivet af Charlotte

Hvis madlavning var et maleri, ville man skulle bruge alle farver for at afbilde den vietnamesiske gastronomi på et lærred. Der ville være få rene farver, men specielt mange blandingsfarver, der kendetegner de mange forskellige madretter, man kan få serveret rundt om i Vietnams regionale køkkener.

Vietnameserne har adgang til et stort udvalg af urter, grønsager, krydderier og saucer, som anvendes til at skabe nuancer og smagsvariation i retterne. Men vietnamesisk mad er ikke særlig stærkt, oftest serveres de stærke krydderier som hvidløg og chili ved siden af. Man kan således selv bestemme, hvor stærk maden skal være.

Vietnam ferie
♥ Smukke steder i Vietnam

En del kender eller har måske smagt suppen Pho, vietnamesiske forårsruller eller ris og nudler, som er grundbestanddelen i vietnamesiske madretter. Men det er kun toppen af det gastronomiske isbjerg, Vietnam byder på et utal af retter, hvor tilberedningen, krydderierne og saucerne giver kødretterne et gastronomisk særkende. Er man til fisk, byder Vietnam med sine mange floder og over 3000 km lange kyststrækning på et fiskmæssigt unikum. Er man vegetar, byder Vietnam også på uanede smagsoplevelser – mange buddhister spiser nemlig ikke kød. Det har udfordret det vietnamesiske køkken til at opfinde mange fantasi- og smagfulde retter uden kød.

Kategorier: Feriesnak