Udviklingsafdelingen

Udgivet af Charlotte

Det er meget spændende at arbejde i udviklingsafdelingen i den virksomhed, hvor jeg er ansat. For tiden arbejder vi med udviklingen af brændstoffer, der kan erstatte de fossile brændstoffer, så man dels kan nedbringe forureningen, dels kan have en fuldgyldig erstatning klar, når jordens ressourcer af fossile brændstoffer slipper op.

Oprindeligt er jeg uddannet som elektriker, men jeg har nu opnået stor ekspertise i afprøvning af avancerede måleapparater, som vi har masser af i udviklingsafdelingen. Alle apparater skal testes mindst en gang om ugen, for hvis for eksempel en temperatur måler viser forkert, kan en masse arbejde være spildt. Mindst lige så vigtigt er det, at en niveaumåling i en beholder er helt præcis, så derfor skal den pågældende level sensor testes hyppigt.

Vores forskere lægger også meget vægt på, at visningen på et Ph meter skal være til at stole på, for en forkert surhedsgrad i væskerne kan medføre en forkert viskositet i væskerne og dermed ødelægge et flere dage langt forsøg. De har forklaret mig, at vores flowmeter skal testes meget omhyggeligt, for ellers kan de ikke stole på, at der er det korrekte differenstryk i systemerne. Af samme grund har de også behov for, at visningen må deres manometer er helt præcis.

Heldigvis har jeg det helt rigtige apparatur til test af de mange måleinstrumenter, men det kræver alligevel stor omhu, så jeg – og dermed også forskerne – kan være helt sikker på, at for eksempel en temperaturføler viser 100 procent korrekt helt ned til tredje decimal.

Kategorier: Feriesnak