Toscana Italien – ferie med indhold og oplevelser

Udgivet af Charlotte

Jeg har altid elsket Toscana – det er ingen hemmelighed. Stemningen, luften, menneskene, olivenlunde, mad – ja alt i Toscana er bare noget særligt. Som det luksusmenneske jeg er, har jeg altid benyttet gode hoteller, men sidste år var det tid at prøve ferie i Toscana på en ny måde: Campingferie Toscana.

Lad mig bare indrømme, at det var en god oplevelse. Nu var det jo ikke i et telt – men i en luksuscampingvogn på en campingplads med alt til faget hørende. Og jo – jeg var en lykkelig campist i Toscana :-)

Jeg besøgte bl.a. byen Lucca, der er den rigeste by i Toscana:

Lucca blev grundlagt af etruskerne og blev en romersk koloni i 180 f.Kr. I det 10. og 11. århundrede var Lucca hovedstaden i det feudale markgrevskab Toscana, underlagt den tysk-romerske kejser.

Byen blev i 1806 overtaget af Napoleon, og blev derefter et bourbonsk hertugdømme, del af den italienske stat.

Byen er omgivet af en intakt og meget omfattende og bred bymur.

Lucca er Giacomo Puccinis fødested. Casa di Puccini er åbent for almenheden, og i Torre del Lago, hvor Puccini havde et hus, finder en Puccini-operafestival sted hvert år i september.

Det var en fantastisk oplevelse – både ferien og selve det at være på camping i Toscana. Nok ikke sidste gang! Skal du til Toscana i år? Er du lidt i tvivl om, hvor det er i Italien, kan du lige blive frisket op her:

Campingferie i Toscana i egen bil

Kategorier: Feriesnak