Svend eller Ib Sved

Udgivet af Charlotte

Kender du egentlig fortællingen om Ib Sved – ikke noget særlig pænt navn. Men det var nu engang det, vi kaldte ham, men kun når han ikke var tilstede. Var han i rummet, kaldte vi ham kun Svend.  Tilnavnet Svend perspiration fik han, fordi han transpirerede i helt ubeskrivelige mængder. Det nærmest løb af ham i stride strømme, og han var kontinuerligt gennemblødt af sved, om det var koldt eller varmt.

Selvfølgelig var det ikke sjovt for Svend, at han svedte så stærkt, og der var da heller ingen piger, der gad at kysse og kæle med ham. Jeg kan huske, at når vi var på dansebar, og han havde boogiet i få øjeblikke, dryppede han reelt på gulvbrædderne af perspiration. Og han så ud, som om han var faldet i havnen – så gennemblødt var han.

Da vi blev voksne, fandt vi ud af, at han led af en sygdom, der kaldes hyperhidrose. Og det var så det – antog vi da.

Jeg mødte ham igen for et par måneder siden, og det var en helt anden Svend sved end ham, vi kendte som ung. Han svedte faktisk ikke mere, og det skyldtes angiveligt, han havde fået behandlinger med en type botox, der tydeligt havde fjernet symptomerne for ham.  Ikke mere stærk sved under armene og ikke mere klæbrige t-shirts og sur stank af gammel perspiration. Svend havde klaret skærene og var reelt blevet en helt ny mand.

Det var så angiveligt en behandlingsform på privathospitalet Svedklinikken, der havde hjulpet ham gennem det invaliderende problem. Godt for ham!

Kategorier: Feriesnak