Spring til indhold

Sports-fysioterapeut

I de sidste par måneder har jeg sovet rigtigt dårligt. Det er ikke, fordi jeg ikke har et godt sovehjerte. Tværtimod. Jeg kan falde i søvn når som helst. Og hvor som helst. Jeg falder sommetider i søvn inde på sofaen. Sådan i en akavet stilling mellem at ligge og sidde. Det går ud over min nakke, kan jeg mærke. Når jeg vågner, kan jeg bare mærke, at jeg ikke har så nemt ved at strække ryggen. Det gør faktisk ondt. Og ja, jeg er ikke i så god form. Men det burde ikke gøre så ondt. Så jeg forsøger at komme ind i seng, inden jeg falder i søvn på sofaen. Men det er det samme mas, hver morgen. Jeg føler, at min ryg er helt stiv, og at muskulaturen bare ikke vil høre efter, når jeg siger, at jeg skal stå ud af sengen.

Lidt bekymret

Det bekymrer mig faktisk. Måske er det bare et tegn på, at jeg burde bevæge mig noget mere, end jeg gør. Men det kan jo også være et tegn på, at der er noget andet i vejen. Hvem ved. Jeg er ikke læge.

Det er lige gyldigt, om jeg har sovet på sofaen eller i min seng. Efter nogle minutter, hvor jeg har kæmpet mig op, går det altid bedre. Og efter højst 10 minutter har jeg glemt, hvor svært det var at komme ud af sengen. Jeg kommer i gang med min dag. Men ofte med forsinkelser, fordi jeg skal lige over den hurdle, det er at komme op. Det holder ikke. Jeg må gøre noget. Selvom jeg faktisk har været klar over, at jeg har et lille problem, så har jeg faktisk fulgt et gymnastik program, som jeg har fundet online. Min overbevisning er, at jeg er i for dårlig form, og derfor kan løse mit problem ved at komme i bedre form.

Blidt program

Det er et blidt program. Jeg kan afbryde det når som helst. Jeg kan gøre lidt ekstra de dage, hvor det ikke gør så ondt i ryggen. Men alligevel. Efter en måned, hvor jeg troligt har fulgt programmet i 30 minutter hver dag, synes jeg ikke, at jeg kan mærke en forbedring. Så jeg har taget en beslutning, som er ret usædvanlig for mig:

Jeg vil finde en fysioterapeut her i Valby, som kan hjælpe mig. Jeg er sikker på, at der er noget med nogle muskler, der har vænnet sig til at være i nogle usædvanlige situationer, og de kompenserer derfor, når de får mulighed for at slappe af. Deraf kommer smerten, fordi andre muskler må tage spændingen i min krop. Og de er ikke vant til det. Så de bliver bogstaveligt talt sat på overarbejde.

Måske en god sportsmassage?

Måske er det bare et spørgsmål om, at jeg skal lære at slappe totalt af. Det kunne egentlig godt tænkes. Måske er det noget massage, jeg har brug for, så mine muskler kan slappe af. Jeg skal lige kigge inde på Google. Bare af nysgerrighed: ”sportsmassage København – pris.” Det kunne måske være den bedste løsning. Har læst lidt om emnet her: https://www.poem.dk/speciel-sportsmassage