Spring til indhold

Spansk sangria

Bedste opskrifter på Sangria

Var du i Spanien her i sommers? Havde du en god ferie, hvor du nød både stranden og børnenes glæde over hotellets pool, imens du sad på terrassen sammen med din viv? Måske fik i et glas koldt sangria imens i, overvågede, at børnene ikke kom ud for nogen ulykker nede ved poolen. Måske fik i talt om fremtidsplanerne. Om problemerne. Om økonomien. I havde sikkert en dejlig ferie. Men – lige nu – her i december, så går du og ærgrer dig over, at du ikke fik købt en ekstra flaske sangria med hjem fra Spanien. Og du ærgrer dig, fordi du har prøvet den der fra supermarkedet. Og den kan jo ikke helt måle sig med den originale sangria, I fik.

Lave sin egen Sangria?

Du har overvejet, om du selv skal lave en sangria med den nemmeste opskrift. Fx den aften i sensommeren, hvor I havde gæster, der kom til at nyde en god bøf på grillen og en hyggelig snak. Du syntes bare ikke, at dit forsøg på selv at lave sangria til den aften ikke var godt nok. Så du har ligesom lagt tanken til side.

Her vil jeg så fortælle dig en lille hemmelighed: Du kan faktisk få danske produkter, der udmærket kan erstatte den spanske sangria. Du behøver ikke absolut at skulle lave en sangria, der smager fuldstændigt som den, du fik i sommers. Det vil ikke kunne lade sig gøre. Det må du indse.

Ideen om, at man selv kan lave eller købe en drik, som smager lige så godt som den, man fik i Spanien (sangria) eller i Grækenland (retsina) kan du godt glemme. Den gode drik, du fik der, var god, fordi den blev indtaget i en situation, som du bare ikke kan genskabe i Danmark.

Klimaet mangler

Her har vi jo ikke det varme klima. Vi har ikke de samme muligheder for at vælge de helt rigtige råvarer. Men vi har muligheden for at købe produkter, som er tilpasset vores klima og smag. Og de er ofte bedre at bruge i vores sociale liv. Hvorfor? Fordi de giver os en mulighed for at nyde vores liv. Vi får en god oplevelse med dem. Vores sociale liv beskadiges ikke, fordi vi har serveret en drik, som slet ikke passer til grillbøffen. Generelt gælder det jo, at man skal drikke det, man synes bedst om – og personligt kan jeg finde alt, jeg har lyst til hos https://skotlander.com/

Det er noget vi godt ved – alle sammen! Alligevel, så er vi mange, der begår den fejl at tro, at vi kan genskabe den ’spanske’ atmosfære derhjemme. Vi må lære, at det kan vi ikke. Så næste gang du får trang til at dele en kande sangria med dine venner, så gå i byen, og køb ingredienser, der er friske, og som du kan lide, som du kan putte i din egen sangria. Jeg lover dig: Du vil ikke fortryde det. Dine venner vil værdsætte din indsats. Og du vil få en rigtig god oplevelse, fordi du ikke bliver skuffet. Du vil måske sige, at du er ganske tilfreds med den spanske sangria, du kan købe i her i landet. Og er du det, så er det jo skønt.