Spring til indhold

Plakatrør af pap

  • af

Du har fået ordre på at rydde op på værelset. Især reolen trænger til at der kommer orden. Alt ligger hulter til bulter – og du kan aldrig finde den bog, som du har brug for, når du pakker skoletasken. Din mor har ret. Du kan godt se det. Du er dog lidt ligeglad med, at din mor fortæller dig om støv og støvsugning – eller rettere besværlighederne med at kunne få støvet af inde på værelset. Ligeglad med støv skal du nu ikke være. Meget støv i et rum – hvor beboeren ikke er så god til at lufte ud – kan faktisk bevirke, at rummet bliver sundhedsskadeligt. Støv bliver til snavs. Du kan udvikle allergi. Så kom i gang.

Grundig sortering

Få placeret dine bøger et sted, så du altid ved, hvor de står og nemt kan pakke tasken. Få sorteret i alle de der paprør og plakatrør, som du efterhånden har fået samlet. Brug dem til at lægge de gamle plakater i. Lad ikke plakaterne ligge fremme. Papir – selvom det er tykt og glossy – samler faktisk meget mere støv, end du tror. Få alle nipsgenstandene placeret, så du kan se dem og glæde dig over dem. Det er jo grunden til, at du beholder dem, ikke? Læg din mascara og øjenskygge i en æske, så de små genstande ikke ligger hulter til bulter og eventuelt beskadiges. Du kan godt huske, at din bedste mascara knækkede!

Når du først er kommet i gang med oprydningen, så vil du også opdage ting, du har glemt alt om. Fx den der fine dåse, som din lillebror gav dig til din fødselsdag. Den var pakket så fint ind i gavepapir, som han selv havde valgt nede hos boghandleren. Din bror er så sød – I holder meget af hinanden – selv om han også kan være dødirriterende.

Der er så mange

Paprørene? Hvad skal du gøre af dem? Du har kun fyldt ét med gamle plakater. Hvad med de sidste? Der er mange flere, end du vidste. De har forskellige tykkelser og længder. Skal du smide dem ud? Du ved godt, at du egentlig burde afskaffe paprørene, men du har lidt svært ved det. De kan jo genbruges igen og igen. Kan du proppe små genstande, som du ikke bruger i dem? Ja, det kan du faktisk godt. Du kan også fylde et af de kortere paprør med blyanter eller andre skrive redskaber. Så ligger de sikkert – uden at knække spidserne. De ligger ikke og flyder på skrivebordet.

Det kunne være en ide. Skriv eventuelt, hvad du lægger i paprørene, så du ikke risikerer, at alle dine små smykker falder ud, når du åbner det forkerte paprør. Ja, det er kun et forslag. Men du skal altså have ryddet op. Du vil få det bedre med dig selv. Din mor vil blive glad for, at du gør det. Viser lidt interesse for dine omgivelser. Du bruger jo meget tid på dit værelse. Det er der, du skal læse lektier. Det er her, veninderne hygger sig sammen med dig. Du kan godt forstå det – og du får faktisk ryddet op ret hurtigt.