Oplevelse i Oslo

Udgivet af Charlotte

Oslo er jo en helt fantastisk by – ingen tvivl om det. Der er så megen historie, og der er også en masse dansk historie i byen, der jo engang hed Christiania. Og jeg skulle så opleve, at der faktisk var et lighedspunkt mellem den såkaldte fristad i København og Norges hovedstad. Og ikke en lighed, jeg brød mig om.

Min kære gamle veninde gennem mange år er jo nordmand, gift og mor til 3 dejlige teenagere. Og hun kender til den virkelighed, der også er en del af Oslo og af hele Norge – nemlig et problem med misbrug af hash og narkotika.

Hun tester ungerne

Allerede den første dag, jeg var hos hende, så jeg, at hun havde nogle såkaldte hasj test liggende. Sådan staver de det altså oppe hos broderfolket.

Jeg spurgte lidt ind til det, og hun sagde, at der på børnenes skoler og gymnasium var en del problemer med salg af hash. Og desværree også stærkere sager end bare hash.

Derfor tester hun med jævne og svingende mellemrum børnene, for det er hendes store skræk, at de indtager noget af den slags. Og hun ved jo noget om det – hun er læge og har arbejdet med netop skader efter hash og narko i mange år efterhånden.

Det er farligt at lade være

Hendes holdning er, at det er farligt at lade være med at teste! Hun benytter derfor metoden – uanset om folk kan lide det eller ej. Som hun siger: En narkotest er mindre invasiv for mine børn end den skade, bare et enkelt forsøg med narko kan gøre.

Og jeg er da ikke utilbøjelig til at give hende ret. Vi ser jo gang på gang, at det ender rævegalt for unge, der starter med et indtag af hash og ender værre steder.

Nu har jeg jo ikke børn selv, men hvis jeg havde, ville jeg ikke tøve et øjeblik med at teste dem. Ville du?

 

Kategorier: Feriesnak