En god livsforsikring

Udgivet af Charlotte

Vores naboer og gode venner, Jens og Helene, har været igennem en rigtig ondskabsfuld periode, som nu er afsluttet med et tragisk resultat. Jens fik for godt et halvt år siden konstateret kræft i bugspytkirtlen, og hans chancer for overlevelse blev betegnet som meget små  af lægerne.

Her for et par uger siden var det så slut, da Jens i en alder af bare 56 år sov ind i sin seng på sygehuset. Helene reagerede ikke særligt voldsomt, for – som hun sagde – jeg har jo haft god tid til at forberede mig på hans død, så det kommer ikke som noget chok.

Men Helene stod tilbage med et problem, for hun har faktisk aldrig fulgt med i deres økonomi, for den slags ordnede Jens altid. Min mand tilbød at hjælpe hende med at få styr på den økonomiske situation, og det viste sig, at Helene faktisk ikke vidste, om Jens havde en god livsforsikring.

Men det havde han, kunne min mand konstatere ved gennemgangen af papirerne. Der var endda tale om en forsikring med en ganske stor sum, så i kraft af, at deres hus er så godt som gældfrit, er Helenes økonomiske situation ganske god, og hun kan i hvert fald uden problemer blive boende i huset.

I samme forbindelse tog min mand policen på deres billig bilforsikring til side, for da Helene ikke har noget kørekort, skal hun selvfølgelig af med bilen og har så ikke brug for den forsikring. Min mand hjalp hende også, da hun i går fik solgt bilen ganske godt.

Kategorier: Feriesnak