Limfjorden rykker

Udgivet af Charlotte

Limfjorden og naturen i det jyske har altid tiltrukket mig. En fjord med farlig strøm, men også en stilhed og en utrolig flot natur, oplevelser som jeg har lukreret på i hele mit voksenliv. Som barn var jeg hver sommer på ferie hos min moster og onkel, som boede i en lille by tæt på Limfjorden, de levede af fiskeri og i det hele taget af havet. På ferier og besøg hos dem var der altid fisk på menuen, fisk som vi aldrig hjemme hos os havde mulighed for at købe, sikkert mest på grund af prisen, men i det midtjyske, hvor jeg kommer fra, var det ikke hverdagskost at sætte tænderne i en nyfanget torsk.

Min onkel døde for mange år siden, og nu er min moster desværre også død, og derfor skal jeg til bisættelse på tirsdag. Da jeg erfarede, at moster var død, besluttede jeg mig for at bestille et kroophold deroppe for at genopleve barndommens og ungdommens ferieoplevelser ved Limfjorden.

Jeg har bestilt et kro ophold og sørget for en krans til min mosters kiste, og jeg har talt med min mosters eneste barn, min kusine, og har aftalt med hende, at vi kan hjælpe hinanden med at pynte kirken og sørge for, at alt lykkes til den efterfølgende kaffe i forsamlingshuset.

Det er svært at sige, at man glæder sig til en bisættelse, men moster blev gammel og havde et godt liv. Så jeg tillader mig alligevel at glæde mig til gensynet med Limfjorden og naturen deroppe.

Kategorier: Feriesnak