Spring til indhold

Købe eller lease?

Når man ikke kender fagudtrykkene, så kan man altså komme til at spilde meget tid på internettet. Det har jeg måttet konstatere for nyligt. Jeg skulle lede efter et bestemt arbejdsbord til en kammerat. Og jeg søgte på nettet efter ”arbejdsbord”. Søgningen gav mange sjove resultater. En af dem var en lang række billeder af høvlebænke. Nu vidste jeg jo, at det ikke er en høvlebænk, han har brug for. Men alligevel, det var lidt sjovt at forestille sig, at han sidder ved en høvlebænk og arbejder. Han er bestemt ikke en gør-det-selv type.

Hæve-sænke

Det bord, som han har brug for, hedder et hæve-sænkebord! Det skal være hans arbejdsbord. Han er ved at lave et hjemmekontor, hvorfra han vil drive sin virksomhed som konsulent i IT branchen.
Han har brugt en del år på at bygge den op, men er nu kommet dertil, hvor han kan sige sit lønarbejde op og blive selvstændig. Ihærdig mand. Han bad mig om hjælp til at få kontoret indrettet, og det sagde jeg ja til. Han har vanvittig travlt. Det er et stort spring at tage sådan at blive selvstændig. Han siger, at usikkerheden er det værste. Vil han vedblive med at være i stand til at forsørge sin familie?

Men jeg fandt altså et flot hæve-sænkebord, som han kan bruge som arbejdsbord. Han kan have et par skærme stående på det, og der er plads til noter og skriveredskaber. Det skal stå i husets eneste værelse, der ikke har en god udsigt. Måske er det hans bevidste valg, men jeg synes altså, at hans kontor skal være et rart rum at være i. Han kommer til at opholde sig i det i mange timer hver dag.

En skruemaskiner er nødvendig

Jeg har kigget efter reoler og har fundet nogle gode, billige nogle. Det er sådan et saml-selv system. Det eneste, han har brug for, er en skruemaskine, så kan han selv kombinere hylderne, som han vil. Meget smart, og faktisk rigtigt flot. Jeg hjælper ham gerne med at skrue hylderne på, så han ikke kommer til skade. Jeg har vist ham billeder af forskellige måder, systemet er blevet brugt på af andre – og han kunne godt lide idéen med, at det er så fleksibelt.

Leasing af værktøj

Jeg glemte dog at spørge ham, om han har en skruemaskine, så da jeg ringede op for at høre, svarede han, at han ikke ejer et eneste stykke værktøj men i stedet leaser det her: https://www.toollease.dk/. Hverken en hammer eller en skruetrækker. Ok, han kan låne min, tænkte jeg. Så længe han bare passer på. Jeg fik ham med ned i butikken, hvor jeg havde fundet reolsystemet, og vi fik købt nogle forskellige moduler, som han nu er ved at få placeret i sit kontor. Hans kone fortæller mig, at han er ret glad for skruemaskinen. Den bliver flittigt brugt. Rart at vide, at jeg har hjulpet ham til at få et rart kontor. Jeg ville bare ønske, at han også ville sætte nogle flotte plakater op på væggene, så der bliver lidt mere hyggeligt. Men ikke tale om. Det vil han ikke.