Kedelige advokater?

Udgivet af Charlotte

Jeg ser meget udenlandsk TV, herunder advokat-serier fra USA. Her ser man altid voldsomme retssager, hvor retten er fyldt og spændende og tragiske historier. Advokaternes liv ser spændende ud – interessante klienter og voldsomme sager. Og så er der deres løn. Der går jo historier om sælærerne i USA, der jo om noget må være forgangslandet indenfor søgsmål. Det er i hvert fald det billede film, serier og andre medier fremstiller.

I Danmark sidder advokater typisk med lidt mere tunge ting. Eller sådan ser det i hvert fald ud. Her er det skilsmisser, standardkontrakter udarbejdet ud fra almindelige paradigmer og så lidt mistænkeligt billig skødeskrivning.

Altså alt sammen meget trivielt. Og man skal jo huske på at disse mennesker inden de er blevet advokater har gået ca. 10 år i folkeskole, 3 år på gymnasium, 5 år på jurastudiet og herefter arbejdet nogle år i en advokatvirksomhed for at blive fuldgyldig advokat. Herefter skal man så gøre sig fortjent til at få møderet i de forskellige retsinstanser. Der er altså lang vej til at blive advokat, men det kan betale sig.

Det virker godt nok kedeligt, men til gengæld tjener advokater kassen. Ikke helt efter amerikansk målstok, men de sager man hører om i USA er jo kun de virkelig ekstraordinære. I Danmark er det også muligt at tjene gode penge – rigtig gode penge – som partner i et af de mange advokatselskaber rundt om i landet.

Alt i alt tror jeg ikke advokaterne keder sig. Der må være en grund til at advokaterne har valgt jura-vejen i stedet for så mange andre. Og så kan man jo købe sig til meget sjov for penge. :-)

Hvis man interesserer sig for paragraffer, tungt læsestof og argumentation, må det da være et kongejob. Man kan kun være misundelig på dem, der gider vente så længe på at få drømmejobbet. Jeg personligt kan bedre lide at læse med på Amino, hvor faktisk også Agera huserer.

Kategorier: Feriesnak