Spring til indhold

Jordans er fede

Nu ved jeg ikke, hvordan du har det med sportssko. De fleste, tænker jeg, køber sportssko af to grunde. Den første: De skal bruge dem til sport. Den anden: Sportssko er moderne og behagelige at have på. Selv køber jeg sportssko, fordi de er behagelige at have på. Jeg kan godt lide, at de er nemme at få fødderne i. At de skal snøres, ser jeg som en stor fordel. Man kan snøre dem stramt, så de sidder godt fast. Man kan også snøre dem løst, så de bare sidder på foden – uden at noget strammer. De falder alligevel ikke af. Jeg ved ikke, hvorfor du køber sportssko. Men nu ved du, hvorfor jeg køber dem.

Favoritten er Jordans

Og jeg har faktisk flere par. De kommer fra forskellige store brands. Men dem jeg er allermest glad, for er min Jordans. Første gang, jeg købte et par, Jordans, var for 15 år siden. Og der var en god grund: Det var første gang jeg, så et hold fra Europa slog USA i FIBA World Cup. (Holdet slog USA med 101 – 95!). Jeg købte dem i en lokal sportsforretning. Var ret stolt over at have fundet dem. Og vedblev med at være en stor fan af Michael Jordan, som skoene er opkaldt efter. I dag er jeg fan af en anden basketballspiller. Men der er ikke nogen sportssko, der er opkaldt efter ham. Så jeg holder fast i mine Jordans. Jeg køber dem på nettet. Det er nemt. Jeg skal bare søge efter ”Jordans Danmark”, og så får jeg et kæmpe udvalg at vælge imellem. Jeg har siden 2006 købt et par jordans sådan ca. hvert andet år. Og ja, jeg har efterhånden en samling af gamle par Jordans, der er rimeligt stor. Nogle af parrene er sikkert samlerobjekter nu. Det skulle ikke undre mig.

Bestsellere

Vidste du i øvrigt, at Jordans var nr. 5 på listen over de mest solgte sportssko i Danmark i 2020? Nr. 1 – 3 var også Nike sportssko. Bare nogle andre modeller. At Jordans lå som nr. 5, overrasker mig lidt. Ikke fordi jeg har noget imod det. Jeg troede bare ikke, at danskerne er så glade for basketball, at de køber sportssko, der er opkaldt efter en basketballspiller. Men sådan er der jo så mange uforudsigelige ting.

Basketball

Og ja, selvom jeg ikke er sportsminded, så kan jeg da godt være med, når min mand og vores søn spiller basketball ude i baghaven. Det foregår dog ikke i mine Jordans. Jeg har et par andre sportssko, som jeg bruger til det. Mine jordans er kun til gåture. Gerne lange gåture. Jeg går ofte tur inde i byens. Det der med natur, strand og skov, er ikke lige mig. Almindeligt havearbejde er tilstrækkeligt natur til mig. Nej, gåture i byen er det bedste. Jeg får motion, og samtidigt finder jeg ud af, hvad der sker i byen. Jeg kan jo se, hvad folk interesserer for. Jeg kan se på forretningsvinduerne. Jeg kan få lov til at se de nye modeller af sportssko eller computere. Jeg får følelsen af, at jeg ikke lever et isoleret kernefamilieliv ude i parcelhuskvarteret.