Hvor skal ferien holdes

Udgivet af Charlotte

Hvor skal vi lægge den ferie i år, hvis vi skal lægge den i Danmark? Er det en mulighed at se på sommerhuse f.eks.? Det overvejer vi, og det giver lidt tvivl om, hvor vi skal kigge på sommerhus leje henne. Lige nu står diskussionen om:

  • Sommerhus Nordjylland
  • Sommerhus på Fyn
  • Sommerhus på Bornholm
  • Ferieboliger generelt

Vi ved det bare slet ikke endnu, men vi skal nok nå en løsning!

Om Bornholm skriver Wikipedia blandt andet:

Bornholm er med Christiansø og Frederiksø Danmarks østligste øer. Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Øen har et areal på 588,5 km² og der er 43.040 (Jan.2007) indbyggere. Grundfjeldet ligger nær jordoverfladen, hvorfor klippeforekomster er meget almindelige. Øen er en del af det gamle danske kerneland Skånelandene, og er den eneste, som stadig er dansk.

Hele øen hører under Bornholms Regionskommune som igen hører under Region Hovedstaden.

Øen har form som et parallelogram, hvor nord- og sydkysten er ca. 40 km lang, mens øst- og vestkysten er ca. 30 km; omkredsen er 141,4 km. Størrelsen gør øen velegnet til cykelferie. De tidligere bornholmske jernbaners gamle linjer er udlagt som cykelstier og snor sig fint gennem terrænet med svage stigninger. Den snoede linieføring skyldes, at jernbanen skulle passere de enkelte bestyrelsesmedlemmers gårde.

De større byer på øen ligger ved kysten og har en havn – med én undtagelse: Aakirkeby (der dog har en havn ved Boderne). Den største hedder Rønne og så følger ellers – med uret – Hasle, Sandvig, Allinge, Gudhjem, Svaneke og Nexø.

Kategorier: Feriesnak