Hoste af stearinlys?

Udgivet af Charlotte

Selv om det efterhånden er en del år siden, at min mand endelig tog sig sammen til at holde op med at ryge, blev han ved med at lide af en del hoste især om morgenen. Det irriterede ham, for han syntes selvfølgelig, at når han nu havde lagt cigaretterne på hylden, burde han vel også slippe for den generende hoste.

På et tidspunkt gik det op for mig, at hans hoste faktisk forsvandt næsten helt i sommerhalvåret, hvorefter den blev værre igen, når vi kom ind i den mørke årstid. Det slog mig sidste efterår, at det måske var et eller andet ved årstiden, der irriterede min mands hals og fremkaldte hosten.

Jeg har det sådan, at jeg i den mørke tid holder meget af en hyggelig belysning i vores hjem. Derfor har vi altid et pænt antal stearinlys tændt om aftenen. Jeg kom til at tænke på, at det måske kunne være partikler fra lysene, der gav min mand hoste.

Derfor søgte jeg lidt på nettet efter oplysninger om den slags, og jeg fandt da også ud af, at sådan nogle stearinlys faktisk oser en hel del, og at partiklerne i osen fra lysene hos nogle mennesker giver en irritation i halsen.

Det var under samme søgning, at jeg faldt over soyalys – http://chandelhome.dk/soyalys , som jeg dengang aldrig havde hørt om før. På en hjemmeside læste jeg, at de udsender langt færre skadelige partikler, så nu har jeg købt en portion af dem og håber, min mands hoste efterhånden vil holde op.

 

Kategorier: Feriesnak