Spring til indhold

Hawaii og Ironman

Det mener du ikke, var min første kommentar, da min lillebror Tim for to år siden fortalte, at han var begyndt at træne til at gennemføre en ironman, den berømte form for triatlon, hvor distancerne bare er umenneskelige. Jeg kunne dengang ikke helt huske, hvor perverst langt man skulle løbe, svømme og cykle, men det kan jeg bestemt nu, for jeg gik med til at være en del af det hold, som enhver dyrker af ironman skal have omkring sig til at servicere og så videre.

På Hawaii

Tim har i mange år været en af de sejeste sportsudøvere, jeg har stødt på, og når han har sat sig noget i hovedet, plejer han at gennemføre det. Derfor var jeg den gang heller ikke i tvivl om, at han nok skulle nå sit mål: Han ville med i den mest berømte ironman af dem alle, den på Hawaii.

De seneste to år har han trænet og trænet, og han har mange gange deltaget i triatlon, og han har faktisk vundet de fleste. Men det er normalt med kortere distancer end i en rigtig ironman, hvor man skal svømme 3,8 kilometer, cykle 180 km og løbe en ægte maraton distance på godt 42 km.

Men for nogle måneder siden gik hans store drøm i opfyldelse. Hans gode resultater i forskellige konkurrence betød, at han fik en invitation til at deltage i den berømte ironman på Hawaii. Både han selv og vi tre, der hjælper ham, fik pludselig meget travlt med at skaffe sponsorer til det store arrangement, for Hawaii rejser er jo ikke det billigste, man kan begive sig ud på.

Og vi havde faktisk ganske godt held med at finde sponsorer. Det lokale erhvervsliv bakkede pænt op om projektet, hvilket nok også skyldtes, at Tim var så heldig at blive udsat for et længere interview i fjernsynet i anledning af hans udtagelse til den store konkurrence. Hvis der er noget, potentielle sponsorer går efter, så er det at se deres eget logo eller firmanavn på tøjet på en person, der interviewes på tv.

Ikke så dyrt at rejse til Hawaii

Vi fik altså relativt hurtigt skrabet penge nok sammen til at betale for vores rejser til Hawaii, og vi kan overnatte ret billigt i en lejlighed, som blev anvist os af arrangørerne. Og det er godt, for vi må se i øjnene, at vi nok skal opholde os på de eksotiske øer i op mod tre uger, så Tim kan få ordentlig tid til at sætte sig ind i de lokale forhold før selve konkurrencen, ligesom det jo er vigtigt, at han får god tid til at akklimatisere sig og få overvundet eventuelt jetlag efter rejsen.

For os tre på hans hold af hjælpere bliver det selvfølgelig også en stor oplevelse at komme derud. For os står Hawaii selvfølgelig for noget temmelig eksotisk og nærmest uopnåeligt, så vi ser det helt naturligt som en kæmpe stor chance for os.

Generelt er det – trods de meget lavere priser nu om dage – stadig relativt “eksotisk” med USA rejser for vi danskere.

Vi har planlagt, at der efter konkurrencen skal være fem hele dage til ren ferie, så det glæder vi os til.