Spring til indhold

Gaver og miljø

Min søster har fødselsdag på fredag. Jeg har travlt, men skal simpelthen bare huske at købe en fødselsdagsgave til hende. Jeg kan huske sidste år, hvor jeg havde glemt det, at hun blev så inderligt, skuffet, at det gjorde ondt. Dybt ind i mit hjerte. Den følelse vil jeg ikke opleve igen.
I virkeligheden er det ikke gaven, hun blev skuffet over, ikke kom. Det var det her med, at tanken ikke var der. Du ved. Det er tanken, der tæller. Og det, at jeg ikke havde en gave med til hende, da jeg mødte op til hendes fest, skuffede hende meget. Og jeg må indrømme, at jeg havde rigtigt dårlig samvittighed.

Ekstra fin gave

Jeg forsøgte at råde bod på det ved at komme med en ekstra fin gave til hende nogle dage efter festen. Men jeg kunne godt mærke, at det var ikke bare sådan lige til at slå hendes tanker om, at jeg er ligeglad med hende hen.

Jeg ville selv have det på samme måde. Derfor har jeg sagt til hende, at jeg ikke forventer noget som helst af hende til min fødselsdag. Det er sådan en forsvarsmekanisme, jeg sætter i gang for ikke at blive så skuffet som hun var sidste år.
Men i år om få dage, så skal jeg bestemt have en gave med til fødselsdagsfesten. Hun skal vide, at jeg ikke er ligeglad med hende. Så nu er det bare et spørgsmål om at finde på en gave til hende.

Gode tilbud på gavepapir

Gavepapir på tilbud og bånd har jeg massevis af. Det er noget, jeg virkeligt godt kan lide: At pakke gaver ind. Både til fødselsdag og til jul. Og jeg er ret opfindsom, når det kommer til indpakning af gaver. Jeg kan godt finde på at pakke ting ind, så de ligner noget, de slet ikke er. Og meget gerne i bæredygtig emballage faktisk – er stor fan af https://www.jakodan.dk/tema-emballage/miljovenlig-emballage.html

Mit problem lige nu er dog at finde på hvad, skal min søster have i fødselsdagsgave fra mig. Hun har jo alt. Og jeg nægter simpelthen at falde i den grøft, hvor jeg bare køber en lækker håndcreme eller en ny mascara til hende. Det kan hun selv gøre. Hun er jo så vanvittigt kræsen, når det handler om produkter. hun smører på sig. Armene eller i hovedet.Og hun er meget “grøn” i sin tankemåde.

Skal ikke være et gavekort

Jeg har heller ikke lyst til at give hende et gavekort til en eller anden oplevelse. Det er ligesom ikke en gave. Det er bare en konvolut, der indeholder et brev, som siger, at hun kan få sin oplevelse. At det brev så godt kan komme i æsker eller små bokse, er noget andet. Det er stadigvæk ikke en gave. Efter min mening. Også selvom det kan være en fantastisk oplevelse.
Nej, jeg skal finde på et eller andet smart, og måske unødvendigt, som hun kan bruge. Som hun kan holde i hænderne – eller tage på kroppen. Jeg har en idé. Hun går jo meget op i sund mad. Så jeg tror, at jeg giver hende, en spiral slicer. Så kan hun more sig med den og sørge for at få nogle grøntsager i sine børns maver.