Evigt skiftende mode

Når man som jeg har været ansat som sælger i en stor børnetøjsforretning i snart 30 år, det pudsigt at iagttage, hvordan moden skifter, når det gælder babytøj og børnetøj. Lige for tiden er der meget retro i moden, så meget af tøjet trækker minder frem fra 1980’erne.

Et af de gode eksempler på det er det danske tøjmærke Hummel, som er vent stærkt tilbage på det seneste. I vores forretning har vi for nylig fået en stor kollektion af vintertøj til babyer og børn med både bukser og varme jakker, som er blevet meget populære. Men ellers er det nu meget andre mærker, vi sværger til.

I går kom der for eksempel en ung mor ind i forretningen for at købe en varm flyverdragt til sin tre måneder gamle søn. Hun blev helt rørt, da jeg præsenterede hende for smart dragt med de kendte vinkler på ærmerne.

Det er jo helt nostalgisk, fortalte hun mig, for hun kunne huske tilbage fra sin egen barndom, at hun også havde haft en del tøj af samme mærke, så hun var ikke et sekund i tvivl om, at flyverdragten til hendes søn skulle være i samme stil.

Jeg øjnede chancen for at sælge hende noget mere og viste hende nogle nye vanter, vi lige havde fået hjem. Dem var hun også begejstret for, og hendes søn skulle selvfølgelig kunne holde hænderne varme, når han sov ude i barnevognen, så hun valgte også at købe dem.

Hun sagde dog nej til en smart elefanthue, for der er jo hætte på flyverdragten, så det måtte være tilstrækkeligt.

Hun ville snart komme ind igen og kigge på lidt mere, for som hun sagde: Med det her vejr, kommer man bare ikke udenom godt regntøj til børn. Og det har jo så evigt ret i, ikke?