Spring til indhold

Cykelferie

Vi bliver væltet til med ferietilbud – charterferier, oplevelsesferier, trekkingferie, welnessferie og hvad ved jeg. Men helt ind til benene (no pun intended): CYKELFERIE er altså den ultimative ferieform ( selv med en cykelhjelm på hovedet), og det vil jeg meget gerne underbygge for dig.

Først og fremmest er en cykelferie en billig ferieform, der kan tilpasses stort set ethvert budget – og der er altså mange mennesker, der ikke har enorme summer at rutte med til ferierejser i almindelighed.

Cykelferie i udlandet

En cykelferie kan altså sagtens handle om andet end at køre på den tohjulede til Lundeborg :-). Der er masser af muligheder for skønne cykelferier i for eksempel Frankrig, der jo også har den der snert af Tour de France over sig, ikke?

Sådan en cykelferie er en genial måde at opleve verden på. På cyklen er du ude i det fri, og alle de mange sanseindtryk, som du jo går glip af i en bil, vælter ind over dig. Forestil dig blot at cykle gennem en lavendelmark i Provence for eksempel. Den duft glemmer du aldrig.

Der er cykelbukser – og så er der cykelbukser :-) Lad os være enige om, at den unge sveske på billedet herover nok ikke de mest fornuftige cykelbukser – men de er til gengæld pæne at se på ;-)

Når man alene eller med familien eller en gruppe venner cykler i et fremmed land, får man meget nemt kontakt med den lokale befolkning, og det giver altså en ferieoplevelse, du på ingen måde kan sammenligne med at sidde halvt bevidstløs på et hotel sammen med kun andre danskere og søbe billig sprut.

Storbyferie på cykel

Hvis du kan lide at rejse på ferie i storbyer, vil du elske at gøre det på cykel. Væk er alle parkeringsproblemer, og du kan nemt komme frem der, hvor hverken biler eller busser kan tage dig. Forestil dig at cykle stille og roligt rundt i et beboelsesområde et sted i for eksempel Frankrig: Du får en helt anden oplevelse og et nyt indtryk af det land, du er i. Og igen: Det er altså nemt at komme i kontakt med de lokale, når du er på cykel!

Cykelferie er sund ferie

Lad os bare være enige om, at det er sundt at cykle – og meget sundere end at lade sig transportere rundt i en bus på en chartertur, hvor alt er tilrettelagt på forhånd, og hvor der er absolut nul chance for individuelle oplevelser af nogen art. Fidusen er også, at hvis du for eksempel er glad for mad og er på cykelferie i Frankrig, kan du spise meget mere uden at tage på i vægt ;-) Og det gælder endda, selvom du i løbet af dagen bruger nogle af de meget populære og ganske effektive energipulvere og energiprodukter!

Op på sadlen og ud på cykelferie i det land, du gerne vil besøge. Jeg lover dig, at du vil få en helt ny tilgang til det at holde ferie!