Spring til indhold

Butikker til store piger

Vi bor inde i byens centrum. Og det er den bedste beslutning, vi har taget. Vi kan godt lide at se livet i gaderne omkring os. Vi kan lide at bruge byen. Så det er noget af en omvæltning, vi er inde i, nu hvor vi er blevet kastet ud i den her mærkværdige situation, som resten af verden også er. Her er intet liv på gaderne. Vi kan høre en bil i ny og næ. Vi kan også høre, hvis en familie er ude for at gå en lille tur. Lidt frisk luft er godt.

En formiddagstur

Selv var vi ude i formiddags. Holdt pænt afstanden imellem os. Vi kiggede på butiksvinduer. Det er underligt. Vi kom forbi den her butik, der sælger tøj til store kvinder. Jeg så faktisk en flot kjole. Ikke at jeg har brug for den – og slet ikke i størrelse L. Det er underligt at se, at der ikke er folk i butikkerne, når vi går forbi dem. Sådan lidt film agtigt. Jeg ved det ikke, men jeg kommer til at tænke på Mad Max filmene. Var det ikke også sådan noget med katastrofer, der førte til, at man ikke kunne opholde sig udenfor?

Hvorom alt er, så er det altså ikke særligt sjovt at bo midt i byens centrum, og ikke kunne bruge det.

Butikker med store størrelser

På vejen hjem under vores gåtur talte vi om det. Altså det her med, at butikkerne er lukkede. Det er kun fødevarebutikker og apotekerne, som er åbne. Hvad med alle de mennesker, der arbejder i en almindelig forretning? Fx som den med tøjet til store kvinder. Er de ansatte bare blevet sendt hjem på ubestemt tid? Vi har hørt, at regeringen har taget forskellige initiativer til at sikre, at lønmodtagere og små virksomheder. Men hvor længe holder det? Ingen ved jo, hvor lang tid den her krise vil vare. Og hvad laver de mennesker derhjemme? Får de løn? Er de blevet sendt på tvungen ferie?

Heldig er jeg nok

Jeg er nok en af de heldige, som kan arbejde hjemmefra. Og min mand, som er ansat i det offentlige, er blevet sendt hjem med besked på at arbejde herfra. Men hvad med de privat ansatte? Bliver de sagt op? Får de mulighed for at komme tilbage til deres jobs, når vi er kommet igennem dette her? Forhåbentligt. Men det er ikke til at vide. Jeg hørte forleden, at en fagforening havde fået 13.000 flere registreringer af arbejdsledige, end de plejer på en måned. Det er da helt utroligt. I løbet af ganske få uger.

Online måske?

Måske skulle man overveje at udvikle og sælge en masse forskellige online kurser. Fx om hvordan man kan holde sig i form, når man nu ikke kan gå til fodbold eller volleyball. Sådan et hjemmetræningsprogram. Der må da være mange mennesker, der ikke får rørt sig, så meget som de plejer. De får da brug for tøj i store størrelser, hvis de ikke får deres daglige motion. Det er jo nemt bare at komme til at dovne, og ikke få rørt sig tilstrækkeligt.