Aktiv ferie i Thailand

Udgivet af Charlotte

Pyh ha, det er noget, der kan give sved på panden, men nu er problemet heldigvis løst, og i morgen kan jeg tage af sted på den ferie, jeg har set frem til længe. Problemet var, at da jeg for nogle dage siden begyndte at finde nogle ting frem, som skulle pakkes til ferien, kunne jeg ikke finde mit pas. Hver en skuffe blev endevendt, og det samme gjaldt alle mulige andre steder i min lejlighed, hvor det kunne tænkes, at jeg havde lagt passet. Men væk var det, og jeg blev godt og grundigt nervøs.

Jeg ringede til borgerservice i vores kommune for at høre, hvor hurtigt man kan få et nyt pas, og svaret var, at der ville gå godt og vel en uge, men jeg skulle på det tidspunkt af sted på en af mine mange rejser til Thailand om bare fem dage, så jeg brugte alle mine overtalelsesevner til at overbevise den i øvrigt venlige dame i den anden ende af telefonledningen om, at hun ville gøre sig fortjent til uvisnelig hæder, hvis hun kunne fremskynde processen.

Hun hørte tålmodigt på mine bønner, og der var bestemt ikke meget skrankepave over hende, for hun lovede mig et nyt pas på tre dage, hvis jeg mødte personligt op med pasfoto og dåbsattest eller sygesikringskort samme dag, og så i øvrigt selv ville hente det nye pas på rådhuset om tre dage.

Jeg var lige ved at kysse hende, da jeg kom og hentede mit pas i går, og jeg er stadig taknemmelig for hendes hjælpsomhed nu, hvor jeg sidder og lægger detaljerede planer for min ferie. Jeg har valgt en aktiv ferie, hvor jeg både skal bruge min fysik og suge en masse oplevelser til mig under besøget i Thailand, hvor jeg har været flere gange før.

Denne gang har jeg valgt en pakkerejse, hvori indgår hele to rundrejser i egne af Thailand, hvor jeg ikke har været før. Jeg glæder mig meget til at gense den venlige befolkning i Thailand, for jeg har altid været en stor beundrer af deres imødekommenhed overfor fremmede. Den er også et fremherskende element i egne, der ikke er så vant til turister.

Efter at jeg blev single efter en træls skilsmisse for en lille halv snes år siden, har jeg hvert år satset på at bruge mine ferier på aktive rejser til egne af verden, der kulturelt er ret fremmede for os danskere. Personligt synes jeg, det er berigende at møde andre kulturer, men da jeg var gift, havde jeg ikke den mulighed, for min daværende kone var mere til dase- og badeferier på Mallorca og den slags turiststeder.

Dengang vi blev skilt, måtte vi sælge vores hus, og det betød, at jeg pludselig stod med en hel del penge, jeg ikke havde regnet med. Så min første ferie efter skilsmissen gik til Australien, hvor jeg var på trekking i tre uger i den sydlige del af landet. Det var en stor oplevelse, som jeg stadig husker tilbage på med glæde.

Kategorier: Feriesnak